FAQ

Veel gestelde vragen over haartransplantatie

Zijn er gevallen waarin haartransplantatie niet geschikt is?

Haartransplantatie is niet geschikt wanneer:

- Het donorgebied onvoldoende haar heeft
- De patiënt lijdt aan onstabiele vitiligo of psoriasis
- Het donor- of ontvangstgebied is besmet
- De patiënt lijdt aan hypertensie, keloïdale neiging of alopecia areata.

Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen voor mijn haartransplantatie?

De haartransplantatiemethode die wij in DHI gebruiken, vereist geen voorzorgsmaatregelen voor uw afspraak. Om eventuele bloedingen te voorkomen, is het echter het beste als u ten minste tot zeven dagen voor de behandeling geen bloedverdunners gebruikt.

Wat zijn de referentiepunten die de uiteindelijke haarlijn aan gaan geven?

Het glabella, de boog van de wenkbrauwen en de laterale punt van de wenkbrauwen.

How are the sideburns designed?

Depending on the physical characteristics of the patient's face, especially the corners, we pay extra attention on the sideburns, as they are a continuation of the hairline. Most of the time, we place grafts with single or double roots to get an evenly natural look.

Hoe ontstaat de hoek van de ent?

Implantaten worden meestal geplaatst in de richting van de bestaande haarwortels. Wanneer er geen referentiepunt is, volgen we een scherpe hoek.

De uiteindelijke haarlijn is recht of golvend?

Dat is niet vooraf vastgelegd, maar het gebeurt afhankelijk van de vorm van het gezicht van de patiënt, om zo een volledig natuurlijk resultaat te garanderen.

Hoe worden de bakkebaarden ontworpen?

Afhankelijk van de fysieke kenmerken van het gezicht van de patiënt, met name de hoeken, besteden we extra aandacht aan de bakkebaarden, omdat deze een voortzetting zijn van de haarlijn. Meestal plaatsen we enten met enkele of dubbele wortels om een gelijkmatig natuurlijk uiterlijk te krijgen.

Op welke manier tel je de haren die als enten worden gebruikt?

Nadat we het haar uit het donorgebied hebben genomen, telt ons ervaren personeel het haar met een microscoop. Om de transparantie te waarborgen, stellen we ook voor dat patiënten foto's van de enten maken.

Hoe dik moet de haarlijn zijn bij het verdelen van het aantal haren?

Bijna 5-8% van het haar kan worden geïmplanteerd in de haarlijn, een percentage dat kan oplopen tot 15% als dit gebied de patiënt het meeste zorgen baart.

Hebben mannen en vrouwen hetzelfde haarlijnontwerp?

Onze ervaren medische staf werkt samen met de patiënt en ontwerpt zorgvuldig de haarlijn, afhankelijk van de stijl die het beste past bij de kenmerken van het gezicht. Omdat de haarlijnen van mannen en vrouwen verschillen, volgen we de bestaande kromming van mannen en buigen we de haarlijn op het voorhoofd van vrouwen om een natuurlijker resultaat krijgen. We meten de hoeken die beginnen bij de meest laterale punt van de wenkbrauwen.

Is de uiteindelijke haarlijn recht of golvend?

Dat is niet vooraf vastgelegd, maar het gebeurt afhankelijk van de vorm van het gezicht van de patiënt, om zo een volledig natuurlijk resultaat te garanderen.

Chat with us via whatsapp

Chat with us via whatsapp